De supermarkt als nieuwe kerk

Hier ontmoeten we elkaar nog en vinden er verbindingen plaats, verbindingen tussen mensen, producten en de samenleving. Waar vroeger de kerk de spil was in elk lokaal ecosysteem heeft nu de supermarkt deze plek ingenomen, dat is waar wij in geloven, voor staan en uitdragen.

Vanuit deze gedachte is ons Jeelink café geboren, een plek in onze winkel die we inrichten als een sociaal café. Hier vinden ontmoetingen plaats, organiseren wij bakkie en gebakkie, een tweetal momenten in de week waar wij onze klanten een kop koffie en een gebakje aanbieden, houden wij gelijkgestemde koffie en eten we met Monique. Een maandelijks terugkerend evenement waar we een diner aanbieden van geredden producten uit onze winkels.

Zetten wij regelmatig de deur open voor onze buren, houden wij supermarkt safari’s, een rondleiding door onze winkel, is onze supermarkt regelmatig terug te zien in filmpjes voor op YouTube, Facebook en de televisie. Ook delen wij de vloer van onze winkel met onder andere de Bibliotheek, welzijn instanties en natuurlijk onze lokale helden. Iedereen komt in de supermarkt en op deze manier hopen wij een groep mensen te bereiken die andere veelal buiten zicht blijven.

Onze medewerkers zijn het goud in onze organisatie. Wij sturen ons bedrijf op omzet en ontwikkeling in plaats van op kosten. Het door ontwikkelen van onze medewerkers maakt natuurlijk dat onze kosten op orde zijn want uiteindelijk is dit de bakermat van een gezond en duurzaam bedrijf. Echter is de energie nu zo anders je stuurt op kansen in plaats van op bedreigingen.

7 zekerheden
7 zekerheden

Welkom bij Jumbo Monique training

Zo doen wij veel voor en met onze medewerkers. Buiten de e-learning aangeboden van uit Jumbo die iedereen verplicht is te doen vooraf gaand aan het in diens treden, trainen Monique en Bert iedere nieuwe medewerker zelf. Hiervoor is het Jumbo Monique trainingsspel ontwikkeld, spelende wijs nemen we onze mensen mee in wat er vooral wel mag, komen de 7 zekerheden van Jumbo aan bod, komt veiligheid op de werkvloer aan de orde en gaan we dieper in op het geven waarom wij Jumbo Monique heten. Aan het eind van deze bijeenkomst weten ze dat wij uniek en laagdrempelig zijn en dat wij midden in de samenleving staan. 

jumbo spel

Jumbo Monique en Jeelink feesten

Zo ook de 3 Jumbo Monique & Jeelink feesten die wij elk jaar houden, elk feest met een eigen thema op basis van de drie pijlers van Jeelink, namelijk vitaliteit, socialcare en circulair. Echter altijd met een basis doel, het versterken van de sociale cohesie tussen onze winkels, het verhogen van onze cultuur en het verdiepen van het Wij zijn Jumbo Monique gevoel. Het trots zijn op!
Gek doen samen, elkaar helpen groeien en eerlijk zijn, dit is wie wij zijn. Samen op naar een mooie wereld waarin genieten centraal staat er wedden dat de klant dit opmerkt.
Meer weten over wat wij allemaal doen op het gebied van social care? Lees dan hier verder.