Mootjes & Meer

Mootjes & Meer

Mootjes & Meer

Hoe je aan een nieuwe economie bouwt op oude grondvesten

Onze manier van leven is niet houdbaar meer. We gooien meer voedsel dan ooit weg, spullen die nog nuttig zijn eindigen op de vuilnisbelt of sterven een stille dood in kringloopwinkels, en we consumeren meer dan onze aardbol aankan. Kortom, de houdbaarheidsdatum van de oude wereld is verstreken. Maar hoe laten we onze wereld mooier achter dan dat we haar hebben aangetroffen? En hoe maak je ideeën die heel groots zijn behapbaar, waardoor je eraan durft te beginnen?

Monique Ravenstijn en Wendy Stammis zetten met dit boek een belangrijke stap naar een betere en duurzame wereld. Hun ontsteltenis toen zij ontdekten hoeveel verborgen armoede en menstruatiearmoede heerst, zelfs in een rijk westers land als Nederland, leidde tot de oprichting van de Mootjes-minisupers. Aan de hand van de vier seizoenen nemen Monique en Wendy je mee in het proces van hoe deze weggeefkastjes zijn ontstaan en laten ze, zonder hoogmoed of onnodig pochen, zien hoe ze een groots idee in de praktijk hebben gezet. Want meewerken aan een mooiere wereld is makkelijker dan je denkt.

Met dit boek hopen de auteurs jou te inspireren, bewust te maken en aan te zetten tot actie. Zelfs de kleinste acties dragen bij aan meer verbinding en een mooiere wereld. Want ook vele kleine stapjes maken een nieuwe werkelijkheid zichtbaar.

Over de auteurs:

Monique Ravenstijn is al 25 jaar ondernemer, oprichter van Jumbo Monique, columnist, co-host van de podcast ‘Pragmatisch duurzaam’ en hoofd van drie Jumbo-vestigingen. Wendy Stammis, ook ondernemer, is eigenaar van Virtual Business Collective. Samen zijn ze elkaars ideale partner in crime – vuur en structuur – want ze vullen elkaar tomeloos aan in hun werk om een betere wereld te bouwen. Hun grote droom? Dat Mootjes in de toekomst overbodig zijn.

Voor slechts €19,95 valt Mootjes en meer bij jou op de mat.

Een fijn weetje: de opbrengsten van dit boek gaan volledig naar Mootjes-minisupers

Pre-order het boek door naar info@jumbomonique.nl te mailen.