Sponsorbeleid

Sponsorbeleid

Durven delen

En er zijn voor je medemens

Veel worden wij benaderd om juist dat ene sportevent of nu net dat muziekfestival te sponsoren. Enkele malen per week weten mensen ons te vinden om een bijdrage te vragen. Alles honoreren is een utopie. Ook maken wij hier graag geen onderscheid in. En om niet meer te hoeven kiezen tussen alles wat voorbijkomt hebben wij ons sponsor roer omgegooid.

Ons sponsorbudget geven wij vanaf nu terug aan de samenleving en zo hebben wij het thema (verborgen) armoede geadopteerd. Helaas ook in een rijk land als Nederland nog zo nodig. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, simpelweg omdat er niet voldoende geld aanwezig is voor meer dan een maaltijd per dag. Jonge meisjes die geen maandverband voorhanden hebben omdat hun ouders/verzorgers de keuze moeten maken tussen het kopen van brood of een pakje maandverband. De schaamte wat dit met zich meebrengt, zou niet waar mogen zijn.

Wat gaan we doen

Samen met Kringloopwinkel RataPlan en Jumbo Monique bouwen we aan mini supermarkten die op verschillende plekken verschijnen in het Noord-Hollandse landschap.

Ze worden onder andere gevuld met boeken die gedoneerd worden door Rataplan. Maar nog belangrijker in deze winkels; vrij verkrijgbaar maandverband voor jonge meisjes. In gezinnen die het niet breed hebben wordt dit niet altijd aangeschaft. Dit kan enorme impact hebben op deze jonge meiden. Ook het beschikbaar stellen van rijst, macaroni, soep en andere basisingrediënten voor in elk keukenkastje helpt deze gezinnen net die laatste dagen van de maand door. Naast de eerste levering aan kruidenierswaren neemt Jumbo Monique ook de kosten van haar Mootjes van de bouwmaterialen voor haar rekening. 

Op termijn neemt de buurt de leveringen over. Om ook de geestelijke honger te stillen zijn er in deze mini-supermarkt ook boeken te leen. Wat een win-win situatie oplevert. Leveranciers en klanten komen zo met elkaar in contact.

Samen leggen wij de link en dragen wij bij aan een mooiere wereld. Wil je meewerken aan dit initiatief mail dan naar info@jumbomonique.nl.