Podcast – Pragmatisch Duurzaam

Podcast – Pragmatisch Duurzaam

Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan

Pragmatisch Duurzaam

Pragmatisch duurzaam, de naam van de podcast welke Monique Ravenstijn met haar compagnon Bert Bargboer maakt zegt het al. Wat kan je zelf, binnen jouw cirkel van invloed doen aan duurzaamheid? Hoe kan je deze vernieuwingen simpel weg implementeren in je eigen leven, vereniging of je bedrijf?

Voor vele lijkt duurzaam leven onhaalbaar, maar dat is in werkelijkheid heel anders. Zolang je de factor mens centraal zet, dan kan je al heel snel en simpel mooie stappen maken. Het fruit hangt vaak veel lager dan dat wij denken.

Elke donderdag verschijnt de podcast Pragmatisch duurzaam, luister je mee?

Aflevering 28; Renate Roeleveld over vrouwen op de golfbaan

Voor de tweede keer in deze reeks is Renate Roeleveld, algemeen directeur van golf & padelbaan Sluispolder naar de studio gekomen. Renate is een bevlogen mens die verder kijkt dan alleen de sport en het verdienmodel daarachter.
 
Dit keer deelt zij ons, waar haar drive vandaag komt om juist vrouwen aan het golfen te krijgen. Haar Fab Friday, een initiatief om meer vrouwen de baan in te krijgen bestaat dit jaar 10 jaar.

Luister de aflevering op Spotify.

Aflevering 27; Renate Roeleveld over de golfbaan als verbindende factor

Dit keer maken wij kennis met Renate Roeleveld, algemeen directeur van golf & padelbaan Sluispolder. Renate is een bevlogen mens die verder kijkt dan alleen de sport en het verdienmodel daarachter.
 
Samen met Monique spreekt zij over de golfbaan als verbindende factor, een gelegenheid waar je gekend en herkend wordt. Een plek waar je mensen met elkaar verbindt door de sport en waar de medewerkers het verschil maken.

Luister de aflevering op Spotify.

Aflevering 26; Een terugblik op het Circulaire diner

Deze aflevering, de terugblik van het Circulair diner welke gehouden werd, in de Ruïnekerk in Bergen voor Mootjes-minisupers. Weggeefkastjes die je in Noord-Holland en Brabant vindt in tuinen, huisartsposten en gemeentehuizen. Huisjes die een oplossing bieden tegen (verborgen)armoede en eenzaamheid.
 
Het was een heerlijke avond waar in de imperfectie, de perfectie zat. Dit gaf de avond iets charmants. En de opbrengst was groots

Luister de aflevering op Spotify.