De zeepkist op

Lezingen

Met vallen en opstaan leeft Monique haar levensmissie, om zo de wereld mooier na te laten dan dat zij haar heeft aangetroffen. De wereld van nu vraagt om een andere aanpak als we een gezonde toekomst tegemoet willen gaan. Groot denken en gewoon doen. Dat is Monique in een paar steekwoorden.

De lezingen van Monique zijn interactief en non conventioneel, en de veranderingen die zij voorstaat zijn vooral makkelijk door te voeren in je dagelijks leven, of je onderneming. Vanuit haar persoonlijke ervaring neemt ze je mee in hoe zij burgers bewust maakt van hun aangeleerde patronen en ze leert hoe ze anders kunnen kiezen op zowel sociaal, vitaal als circulair gebied.

Welkom in de wereld van Jeelink

Boeken

Het schrijven van boeken, artikelen, columns en blogs, ik vind het heerlijk. Op de basisschool zei een leraar dat het voor mij niet mogelijk was om schrijver te worden. Want grammatica was een ware uitdaging voor mij. Ik kan het niet, werd mijn overtuiging. Want als een autoriteit dit zegt dan zal het wel waar zijn, zo redeneerde ik.

Later ontdekte ik dat een correcte spelling iets heel anders is dan verhalen vertellen. En dat laatste kan ik als geen ander. Juist door het delen van mijn verhalen, ervaringen en visie vergroot ik mijn geschreven bereik enorm

In navolging van Voorbij de THT

Podcasts

Nog weer later heeft de wereld mij ontdekt en meerdere malen ben ik benaderd om deel te nemen in een podcast. De ene keer over persoonlijk leiderschap, de andere keer over bevlogen leiderschap. Maar ook werd ik ondervraagd over mijn visie op supermarkten en nam ik samen met Astrid Francis plaats aan de tafel van René Pluim, in dit gesprek gingen we dieper in op de boer/de supermarkt.

Dromen, durven, doen

Jeelink

Monique Ravenstijn is oprichter van Jeelink. 

Jeelink staat voor het linken van mensen, producten en de samenleving. Een ieder vanuit zijn of haar eigen talent, maar wel vanuit de kracht van samen. Zo bouwen we schouder aan schouder aan een mooiere en gezondere wereld waarbij genieten centraal staat.

Dit doen we vanuit de drie pijlers: Vitaliteit, Social Care en Circulair. Ofwel: gezond leven, samen leven en duurzaam leven. We nemen je mee in hoe je zelf je steentje kan bijdragen om de wereld mooier te maken.

Dit doen we door middel van het concept van Boeren, Burgers en Buitenlui. Ambachtslieden, boeren en zzp’ers (Boeren), wij als burgers (Burgers), en grote – veelal internationale – bedrijven, sterke merken en overige instanties (Buitenlui), willen een ander verhaal vertellen, laten zien hoe het ook anders kan door het samen aangaan van projecten en het gesprek. Hierdoor ontstaat er werkelijke participatie en komt er verandering tot stand.