Onze lokale partners

Molen de Krijgsman
Elke dag gaat molenaar Erik Dudink zijn bed uit om het beste meel te malen. Leuk feitje, door aankoop van dit meel ondersteun je het onderhoud van de molen!
Sinds Molendag 2003 maalt Molen de Krijgsman weer op de wind en zijn zijn vrijwilligers iedere woensdag hard aan het werk om de molen te onderhouden.

Alkmaarse kaasfondue
In juli 2006 is Alkmaarse Kaasfondue begonnen met het maken van kaasfondue. De kaasfondue is de enige ambachtelijke verse kaasfondue in Nederland.
De kaasfondues worden gemaakt van jonge Goudse kaas, Beemster Royaal kaas, droge witte wijn, een vleugje Genever en Knoflook.

Wezenspyk
Al ruim 40 jaar wordt op Kaasboerderij Wezenspyk heerlijke Texelse kaas gemaakt. In 1981 is Anton Witte begonnen met de klassieke Texelse Boerenkaas.
Later is het assortiment uitgebreid met Texelse schapenkaas. Nu wordt er ook geitenkaas gemaakt. Kaasboerderij Wezenspyk is een echt familiebedrijf en een begrip op Texel.

Texelse koek
Bakker Timmer is een begrip op Texel. Het familiebedrijf kent een rijke historie. In 1910 startte onze overgrootvader een kleine, ambachtelijke bakkerij in Oosterend. Zijn zoon en onze opa Jan Timmer begon in 1947 in Den Burg zijn eigen bakkerij: Timmer’s Bakkerij.
De liefde voor het vak zit ons in de genen: inmiddels staat de derde generatie aan het roer en zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met vijf mooie winkels, waarvan er vier voorzien zijn van een tearoom.

Groot uit Hoorn
Reinder Groot, slager en oprichter van het familiebedrijf, was in de jaren twintig een begrip in Hoorn en ver daarbuiten. Mensen waren bereid ver te reizen voor zijn heerlijke vleesproducten. En dat was het begin van de verdere groei van het bedrijf.
Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie en levert vleesproductie van hoge kwaliteit naar elke uithoek van de wereld. En speciaal voor ons maken ze Hoornse leverworst en Saksische bolletjes.

Virgilius, het bier om te delen
Virgilius Bier is een initiatief van jongerengroep Sanctus Virgilius. De groep opereert vanuit de Heilig Hart van Jezus kerk in het plaatsje ‘De Noord. ‘Viriel‘ is ontstaan door een groep Vormsel-begeleiders die na hun Vormsel-jaar meer wilden halen uit het ‘delen met elkaar’.
Met de opbrengt van de verkoop van hun bier bekostigen ze deze avonden, daarom alleen grote flessen. Dan drink je met je mate(n) en nooit alleen.

Zuivelboerderij Texel
Van de eigen verse melk worden wekelijks verse zuivelproducten gemaakt. De bereidingsprocessen verschillen onderling aanzienlijk van duur en complexiteit
“Onze koeien grazen op de zilte weiden op het mooie eiland Texel” aldus Evert en Corine Rikkenberg, “Dit geeft onze zuivel een vollere smaak.”

Familie-imkerij Florensia
Marco van Hees is al 25 jaar actief als imker in Noord-Holland. De bijenkasten van zijn familie-imkerij “Florensia” staan verspreid over de Noord-Hollandse duinen, polder en stad.
De honing is altijd 100% streekhoning en ambachtelijk verwerkt. Het wordt dus niet verwarmd en bevat alle gezonde enzymen. Ook wordt de honing niet gemengd, dus is de smaak per locatie en seizoen authentiek en verrassend.

Kok aardbeien
Kok Aardbeien is een echt familiebedrijf. Gerard en Martha Kok zijn rond 1970 gestart met het telen van aardbeien. In 1996 stapt de huidige eigenaren Arjen en Esmeralda in het bedrijf.
Sinds 3 jaar proberen ze zo natuurvriendelijk mogelijk te telen. Door nuttige insecten en bijen te “lokken”, bouwen ze een natuurlijk evenwicht op tussen plagen/ziektes en hun natuurlijke vijanden. En lekker dat ze zijn!

Wijngaard Noordland
Op één van de hogere gronden van Heerhugowaard, vind je wijngaard Noordland. De naam is ontstaan doordat de wijngaard in deelgemeenschap de Noord is gelegen.
In deze wijngaard wordt op een rijke kleilaag op een biologische, natuurlijke en duurzame basis druiven geteeld. Van de druiven worden authentieke kwaliteitswijnen van Nederlandse bodem met advies van een oenoloog geproduceerd.

Tromp Eierenhandel
Altijd dagvers en 100% kwaliteit. Robbert-Jan Tromp begon als jong mannetje met de verkoop van eieren van hun 10 hennen in Heerhugowaard. Dit is enigszins uit de hand gelopen.
De firma Tromp verkoopt hun scharrel en verse uitloop eieren via de markt en nu ook bij Jumbo Monique.

Kaptein Heiloo
Ongeveer 10 jaar geleden nam Mireille Kaptein het stokje over van vader René Kaptein. Daarmee is ze na twee generaties mannen de eerste vrouw aan het hoofd van de organisatie. Grootvader Willem Kaptein startte in 1936 onder de rook van Alkmaar met het verhandelen van kaas en boter.
Naast de beroemde kleine Echte Roomboter kuipjes maken ze ook heerlijke smeerkazen, met een aantal lekkere smaken. Proef je even mee?

Zwirs Wijngaard
Zwirs Wijngaard is gek op wijn! Heerlijk om te maken, nog veel leuker om te drinken op een verantwoordelijke en duurzame manier. Ze laten de natuur hun helpen en proberen de planten en dieren ook ruimte te geven.
De wijngaard ligt in de Schermer en Heerhugowaard aan haar zij en het authentieke dorpje Oterleek in de rug. Sluit uw ogen, proef de liefde en passie en geniet

Kaasboerderij Koopman
Familiebedrijf Kaasboerderij Koopman maakt sinds 1971 boerenkaas. Daarmee zijn ze de eerste zelfkazer van Noord-Holland.
Zodra de lente start en het gras groeit, genieten de koeien van het weidegras. Het gras maakt de kaas zachter en gezonder. Zo houden ze met gezonde koeien oog voor landschap en milieu.

SUEZ Thee
Maak kennis met de thee van SUEZ Thee. De melanges worden door Annemarie zelf geselecteerd en zijn afkomstig uit China. De meeste mengsels zijn zonder toegevoegde suikers.
Heerlijk even wegdromen met een warme kop kwaliteitsthee.

Jumbo Monique Kaas
Deze kaas wordt bereid door een lokale, West Friese kaasmaker uit Winkel, de melk is afkomstig van hun eigen koeien.
De vakspecialisten op onze Jumbo Monique versafdeling smeren de kazen wekelijks in, om een mooie textuur kaas te krijgen, die rijk aan smaak is. Zo verkopen wij van jonge tot oude kaas welke door rijpt in de winkel.

Biesheuvel Knoflook
Biesheuvel Knoflook uit Slootdorp verwerkt verse knoflook van eigen oogst tot heerlijk verse knoflook. Zo hebben ze de keten van teelt tot eindproduct in eigen hand.
Vers gehakte knoflook. Fris en pittig van smaak, een veelzijdige smaakmaker die ook nog eens supergezond is!

P.N Slagter Bloemkolen
P.N Slagter is een bedrijf dat van oorsprong zich bezig houdt met de teelt van bloemkool in de regio West-Friesland. Door de Jaren heen is het bedrijf gegroeid tot 200 hectare teelt in bloemkool en doet het bedrijf handel in verschillende groenten zoals Broccoli, Romanesco, paarse bloemkool, oranje bloemkool en verschillende kool soorten.
Ze onderscheiden zich op kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid.