Onze lokale partners

Molen de Krijgsman
Elke dag gaat molenaar Erik Dudink zijn bed uit om het beste meel te malen. Leuk feitje, door aankoop van dit meel ondersteun je het onderhoud van de molen!
Sinds Molendag 2003 maalt Molen de Krijgsman weer op de wind en zijn zijn vrijwilligers iedere woensdag hard aan het werk om de molen te onderhouden.

Alkmaarse kaasfondue
In juli 2006 is Alkmaarse Kaasfondue begonnen met het maken van kaasfondue. De kaasfondue is de enige ambachtelijke verse kaasfondue in Nederland.
De kaasfondues worden gemaakt van jonge Goudse kaas, Beemster Royaal kaas, droge witte wijn, een vleugje Genever en Knoflook.

Wezenspyk
Al ruim 40 jaar wordt op Kaasboerderij Wezenspyk heerlijke Texelse kaas gemaakt. In 1981 is Anton Witte begonnen met de klassieke Texelse Boerenkaas.
Later is het assortiment uitgebreid met Texelse schapenkaas. Nu wordt er ook geitenkaas gemaakt. Kaasboerderij Wezenspyk is een echt familiebedrijf en een begrip op Texel.



Texelse koek
Bakker Timmer is een begrip op Texel. Het familiebedrijf kent een rijke historie. In 1910 startte onze overgrootvader een kleine, ambachtelijke bakkerij in Oosterend. Zijn zoon en onze opa Jan Timmer begon in 1947 in Den Burg zijn eigen bakkerij: Timmer’s Bakkerij.
De liefde voor het vak zit ons in de genen: inmiddels staat de derde generatie aan het roer en zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met vijf mooie winkels, waarvan er vier voorzien zijn van een tearoom.
Groot uit Hoorn
Reinder Groot, slager en oprichter van het familiebedrijf, was in de jaren twintig een begrip in Hoorn en ver daarbuiten. Mensen waren bereid ver te reizen voor zijn heerlijke vleesproducten. En dat was het begin van de verdere groei van het bedrijf.
Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie en levert vleesproductie van hoge kwaliteit naar elke uithoek van de wereld. En speciaal voor ons maken ze Hoornse leverworst en Saksische bolletjes.
Virgilius, het bier om te delen
Virgilius Bier is een initiatief van jongerengroep Sanctus Virgilius. De groep opereert vanuit de Heilig Hart van Jezus kerk in het plaatsje ‘De Noord. ‘Viriel‘ is ontstaan door een groep Vormsel-begeleiders die na hun Vormsel-jaar meer wilden halen uit het ‘delen met elkaar’.
Met de opbrengt van de verkoop van hun bier bekostigen ze deze avonden, daarom alleen grote flessen. Dan drink je met je mate(n) en nooit alleen.