Mini supermarkten

Mini supermarkten

Hart voor de omgeving

Mootjes-minisupers

Dit zijn mini-supermarkten die zich in de kleine kernen bevinden. Supermarkten zoals die er maar weinig zijn en hopelijk volgen er snel meer. Winkels met gratis maandverband en eerste levensbehoeften voor zij die het minder hebben.

Samen maken wij armoede bespreekbaar. Deze worden mogelijk gemaakt door Jumbo Monique en ondersteund door kringloop stichting Rataplan. Vele andere partners zoals; Virtual Business Collective, EST timmerwerken en VK-onderhoud werken belangeloos mee om dit initiatief handen en voeten te geven. 

Waar komt de naam vandaan?

De naam is een knipoog naar de koosnaam van Monique Ravenstijn, eigenaar van Jumbo Monique. Ook zijn mootjes deeltjes, deeltjes die soms ingevuld kunnen worden door elkaar te helpen. De Mootjes worden gevestigd in de kleine kernen door het hele land heen. Parkeerplaatsen of fietsenrekken zijn niet nodig, de eerste keer worden de producten geleverd door Jumbo Monique. Daarna neemt de gemeenschap of de buurt zelf het aanleveren van deze mini winkels voor haar rekening. Oh ja; haar klanten betalen niet!

Wat is er te koop in deze winkels; vrij verkrijgbaar maandverband voor jonge meisjes

In gezinnen die het niet breed hebben wordt dit niet altijd aangeschaft. Dit kan enorme impact hebben op deze jonge meiden. Ook het beschikbaar stellen van rijst, macaroni, soep en andere basisingrediënten voor in elk keukenkastje helpt deze gezinnen net die laatste dagen van de maand door.

Om ook de geestelijke honger te stillen zijn er in deze mini-supermarkt ook boeken te leen. Wat een win-win situatie oplevert. Leveranciers en klanten komen zo met elkaar in contact. 

De buurt levert producten voor de buurt

Er is in het samenstellen van de inhoud bewust gekozen voor vezelrijke, houdbare producten. Doel is dat er daarna een wisselwerking ontstaat tussen gever en nemer. Het nabuurschap van vroeger.

De boeken als bindmiddel

De boeken die aangeboden worden mogen gelezen worden, doorgegeven worden of terug gedoneerd worden. De eerste in lading wordt verzorgd door Kringloopwinkel Rataplan. 

Samen leggen wij de link en dragen wij bij aan een mooiere wereld. Wil je meewerken aan dit initiatief mail dan naar info@jumbomonique.nl

Hart voor elkaar

Je kunt altijd iets betekenen voor een ander. Altijd. Van een simpele groet tot een groter gebaar. Het maakt niet zoveel uit. Jij kunt iemands dag positief beïnvloeden. Dat is mijn rode draad.

Mootjes-minisupers heeft diezelfde toegevoegde waarde. Wat in het voorjaar van 2022 begon met een nieuwsbericht over menstruatie-armoede, resulteerde tijdens een brainstorm in een idee en vervolgens in een fantastisch project. Sinds 30 mei ben ik een super trotse bedrijfsleider van een van de Mootjes-minisupers. Natuurlijk hoop ik dat ik er vele collega bedrijfsleiders bij krijg om samen onze impact op het bespreekbaar maken van armoede en eenzaamheid te vergroten. Al in de eerste week na de plaatsing is de sociale cohesie in mijn eigen buurt vergroot. Er ontstaan gesprekken bij en over het Mootje en natuurlijk over de functie van het Mootje.

Wil je meedoen?

Wil je net als Wendy ook een van de Mootjes-minisupers in je tuin, bij je bedrijf of aan de muur van de vereniging waarvan je lid bent? Dat kan, wel zijn er enkele spelregels waaraan je moet voldoen.

  • Als bedrijfsleider zorg je ervoor dat het huisje schoon blijft en onderhouden wordt in de bestaande kleuren.
  • Als bedrijfsleider zorg je er samen met de eigen buurt voor dat het huisje gevuld blijft met de juiste voorraden, en op de juiste plekken gepropositioneerd.
  • De bedrijfsleider neemt een actieve rol aan mbt berichtgeving op sociale media. Berichten zijn altijd positief gestemd met gebruik van vaste #Mootjesminisupers #Rataplan #JumboMonique
  • Schade of diefstal wordt door beheerder gemeld aan info@jumbomonique.nl

Zie je dit als een kans om je bijdrage te leveren aan onze samenleving mail ons dan op info@jumbomonique.nl

Sociale compensatie

Samen hebben wij de verantwoording om onze wereld mooier achter te laten dan dat wij deze aangetroffen hebben, dat is pas duurzaam volgens Mootje.

Adopteer jij een Mootjes-minisuper?

Je ontvangt dan een certificaat op huisnummer van je Mootjes-minisuper. Zo blijft elk Mootje uniek en weet je altijd waar jouw super staat. Indien gewenst kan je samen met de bedrijfsleider van jouw Mootje promotie maken. Naast het certificaat ontvang je een partnerlogo voor op je eigen website en vertellen we op de onze over jouw bijdrage.

Adoptiekosten zijn slechts 2500 euro ex BTW, met deze bijdrage help je mensen die kampen met verborgen armoede. Bouw je mee aan nieuwe lokale eco-systemen, sociale cohesie? Zo gaan we samen eenzaamheid tegen, simpelweg omdat we elkaar weer leren kennen en herkennen. Zie je dit als een kans om je bijdrage te leveren aan onze samenleving mail ons dan op info@jumbomonique.nl

Hart voor jezelf

Over ons  

Mootjes-minisupers is een initiatief van Jumbo Monique in samenwerking met kringloop stichting Rataplan en Virtual Business Collective. Samen hebben zij de ambitie om de wereld mooier achter te laten dan dat zij haar aantroffen.

Monique Ravenstijn is eigenaar van Jumbo Monique. In haar supermarkten vind je naast de fijne Jumbo formule meer, veel meer. Samen met haar compagnon Bert Bargboer en het team bouwen ze aan de supermarkt van de toekomst.

De supermarkt als spil in het lokale ecosysteem.

Zo is het idee ontstaan van Mootjes-minisupers, samen bouwen aan nog meer kleine ecosystemen. Samen maatschappelijke vraagstukken als verborgen armoede, eenzaamheid en menstruatie-armoede en alle gevolgen van dien aankaarten.

Monique Ravenstijn; Als 5e generatie werkzaam in het familiebedrijf, wil de wereld mooier achterlaten dat dat zij deze aangetroffen heeft. De supermarkt met al haar bezoekers en vele medewerkers maakt dit als podia uitstekend geschikt. Met Mootjes-minisupers heeft zij goud in handen, alles waaraan zij al lang werkt en voor staat komt in Mootjes samen. De wereld mooier maken begint voor Monique bij de factor mens. Als wij leren om ons vrij van schaamte en schuld te leven dan is er geen strijd meer, enkel vrijheid, de vrijheid om te zijn wie we zijn.

Ervaringen uit de buurt (Limmen)

‘Wat goed dat jullie dit doen’. Ik wist werkelijk niet dat er zoiets als menstruatie-armoede bestaat’. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen’.

Op de route naar de verderop gelegen supermarkt worden extra artikelen aangeschaft die men daarna in het Mootje plaatst. Op het schoolplein van de basisschool worden gesprekken gevoerd over het hoe en waarom.

Reactie van Peter de Boer (een klant uit Heerhugowaard)

Wat jullie doen om zo toch een beetje de armoede onder de bevolking te “bestrijden”, vind ik een heel goed initiatief van Jumbo. Dat zegt wat over de Jumbo, en hoe jullie meevoelen met wat er in de gemeenschap gaande is.

Zoeken