Wat is een mootje?

Samen maken wij armoede bespreekbaar
Mootjes-minisupers is een initiatief van Jumbo Monique in samenwerking met Kringloop Stichting Rataplan en Virtual Business Collective. Samen hebben zij de ambitie om de wereld mooier achter te laten dan dat zij haar aantroffen.
Monique Ravenstijn is eigenaar van Jumbo Monique. In haar supermarkten vind je naast de fijne Jumbo formule meer, veel meer. Samen met haar compagnon Bert Bargboer en het team bouwen ze aan de supermarkt van de toekomst.
De supermarkt als spil in het lokale ecosysteem
Zo is het idee ontstaan van Mootjes-minisupers, samen bouwen aan nog meer kleine ecosystemen. Samen maatschappelijke vraagstukken als verborgen armoede, eenzaamheid en menstruatie-armoede en alle gevolgen van dien aankaarten.
Monique Ravenstijn; Als 5e generatie werkzaam in het familiebedrijf, wil de wereld mooier achterlaten dat dat zij deze aangetroffen heeft. De supermarkt met al haar bezoekers en vele medewerkers maakt dit als podia uitstekend geschikt. Met Mootjes-minisupers heeft zij goud in handen, alles waaraan zij al lang werkt en voor staat komt in Mootjes samen. De wereld mooier maken begint voor Monique bij de factor mens. Als wij leren om ons vrij van schaamte en schuld te leven dan is er geen strijd meer, enkel vrijheid, de vrijheid om te zijn wie we zijn.
Waar komt de naam vandaan?
De naam is een knipoog naar de koosnaam van Monique Ravenstijn, eigenaar van Jumbo Monique. Ook zijn mootjes deeltjes, deeltjes die soms ingevuld kunnen worden door elkaar te helpen. De Mootjes worden gevestigd in de kleine kernen door het hele land heen. Parkeerplaatsen of fietsenrekken zijn niet nodig, de eerste keer worden de producten geleverd door Jumbo Monique. Daarna neemt de gemeenschap of de buurt zelf het aanleveren van deze mini winkels voor haar rekening. Oh ja; haar klanten betalen niet!
Wat is er te koop in deze winkels; vrij verkrijgbaar maandverband voor jonge meisjes
In gezinnen die het niet breed hebben wordt dit niet altijd aangeschaft. Dit kan enorme impact hebben op deze jonge meiden. Ook het beschikbaar stellen van rijst, macaroni, soep en andere basisingrediënten voor in elk keukenkastje helpt deze gezinnen net die laatste dagen van de maand door.
Om ook de geestelijke honger te stillen zijn er in deze mini-supermarkt ook boeken te leen. Wat een win-win situatie oplevert. Leveranciers en klanten komen zo met elkaar in contact.
De buurt levert producten voor de buurt
Er is in het samenstellen van de inhoud bewust gekozen voor vezelrijke, houdbare producten. Doel is dat er daarna een wisselwerking ontstaat tussen gever en nemer.
Het nabuurschap van vroeger.
De boeken als bindmiddel
De boeken die aangeboden worden mogen gelezen worden, doorgegeven worden of terug gedoneerd worden. De eerste in- lading wordt verzorgd door Kringloopwinkel Rataplan. Samen leggen wij de link en dragen wij bij aan een mooiere wereld. Wil je meewerken aan dit initiatief vul dan hier je gegevens in.