Aftermovie Jeelink anti verspilling diner gehouden voor het fCN

Aftermovie Jeelink anti verspilling diner gehouden voor het fCN
zeepkist mo

Het verspillen van voedsel maar zeker ook die van haar verpakkingen is een gegeven, maar wat kunnen wij hier samen aan doen? Wat veel mensen niet weten is dat het overgrote deel van voedsel verspilling plaats vind in onze huishoudens. Om hier bewustwording op te brengen organiseren wij vanuit Jeelink, wat staat voor het linken tussen mensen, producten en de samenleving, actie-verspillingdiners. Hier nemen we onze gasten mee in wat jij zelf kan doen om verspilling in de breedste zin van het woord tegen te gaan.

In deel een van de video nemen we je mee in de processen welke vooraf gaan aan een anti-verspilling diner. Om tijdens de avond, die op elke willekeurige lokatie in Nederland kan plaatsvinden onze gasten te inspireren doormiddel van tips, feiten en weetjes hoe het ook anders kan.

Het tweede deel is een afther movie van een diner welke Jeelink gehouden heeft binnen de muren van Jumbo Monique in Zwaagdijk. Het ontvangst ging gepaard met een glas bubbels en een eerste zeepkist moment. Waar Monique Ravenstijn zowel eigenaar van Jumbo Monique als founder van Jeelink de aanwezige welkom heten, ze kort meenemend in de avond en in een eerste kennismaking met wat jijzelf kan doen om je leven duurzamer in te richten. Vanuit daar gingen we op safari door de supermarkt. In 8 vieuw points werden de gasten afkomstig van netwerkclub fCN uit Amsterdam meegenomen in het theater van de supermarkt, we lieten ze ervaren hoe de toekomst van de detailhandel eruit kan zien op zowel vitaal, sociaal als circulair gebied. Hierna volgde een exclusief 4 gangen diner bereid door Ted Culinair. Ted had gekookt met producten afkomstig uit de derving van Jumbo Monique welke op deze manier gered zijn van de prullenbak. De meubels voor dit evenement waren geleend van kringloopwinkel Rataplan. En na een laatste zeepkist moment van Ted Commandeur, die ons meenam in zijn verspilling ervaringen, zowel op het gebied van voedsel als die van de verpakkingen sloten wij de avond af.

De aanwezigen gaven later als commands; “ik wist niet dat duurzaamheid zo sexy, speels en simpel kon zijn”,” Dat je zo eenvoudig je eigen leven duurzamer kan inrichten” “Waarom gebeurd dit niet in elke supermarkt” ga zo nog maar even door.

Het Jeelink anti-verspilling diner is een samenwerking tussen Ted Culinair, Judith Vijfvinkel en Jumbo Monique. Speciale dank gaat naar kringloopwinkel Rataplan die elke diner bereid is om zijn meubels aan ons uit te lenen. Allen zijn aangesloten als Buitenlui partners binnen Jeelink.
Interesse in een diner, mail dan naar: communicatie@jeelink.nl

Deel dit bericht