Eerste sociale Mootjes minisuper van Jumbo Monique buiten Noord-Holland

Eerste sociale Mootjes minisuper van Jumbo Monique buiten Noord-Holland

Haaren – Het aantal sociale minisupers van Jumbo-ondernemer Monique Ravenstijn breidt snel uit.

De sociale Mootjes minisupers van Jumbo- ondernemer Monique Ravenstijn zijn nu ook buiten Noord-Holland te vinden. Frans van Woerkom, supermarktmanager van Jumbo, plaatste er donderdag een in zijn tuin in zijn woonplaats Haaren in Noord-Brabant. ‘Aangezien mensen het steeds zwaarder krijgen qua financiën en wij het geluk hebben dat wij allebei een goede baan hebben en drie gezonde kinderen, willen wij ook iets terug doen voor degenen die het wat minder hebben’, aldus Van Woerkom.

Sociale minisupers van Jumbo Monique op negen plaatsen

De Mootjes (bijnaam Monique) minisupers zijn inmiddels op negen plekken te vinden en dat aantal breidt snel uit. Zo opent er binnenkort ook een in Overijssel. ‘Een nieuwe reeks minisupers rolt met een kleine twee weken van de band’, aldus Ravenstijn. In de minisupers zijn naast boeken ook kw en dameshygiëne-artikelen te vinden. Mensen die het financieel moeilijk hebben mogen die gratis meenemen.

Bedrijven adopteren sociale minsupers

Inmiddels worden de mini-supers ook door bedrijven gesponsord. ‘We hebben er al meerdere verkocht aan andere bedrijven welke op deze manier een bijdrage willen leveren om sociaal te compenseren. Ze worden nu ook als sociaal project gebouwd door kringloop stichting Rataplan, partner van het eerste uur in Mootjes. ‘Dit betekent dat nu ook medewerkers die vanuit de participatie weer terug keren in het arbeidsproces een aandeel krijgen in ons  project.’ Ook staat er een sociale minisuper bij de vestiging van rataplan in Zwaag.

Jumbo Monique strijdt met minisupers tegenarmoede

Monique Ravenstijn opende de eerste Mootjes minisuper juni dit jaar. Het is een vooral op het platteland bekende bibliotheekkast maar in dit geval ook bedoeld voor armoedebestrijding. De Mootjes minisuper niet alleen boeken maar ook producten. Het zijn zogenoemde keukenkastproducten zoals  kruidenierswaren en dameshygiëne artikelen. ‘In gezinnen die het niet breed hebben wordt dit laatste niet altijd aangeschaft. Dit kan enorme impact hebben op jonge meiden. Ook het beschikbaar stellen van rijst, macaroni, soep en andere basis ingrediënten voor in elk keukenkastjes helpt deze gezinnen net die laatste dagen van de maand door’, aldus Jumbo-ondernemer Monique Ravenstijn bij de opening.

Bron: Distrifood

Deel dit bericht