Tegen verspilling diner

Tegen verspilling diner

Restaurant Fabels, Rataplan en Jumbo Monique gaan samen naar de kerk….

In de Ruïnekerk in Bergen vindt op 18 April een diner plaats waar aandacht gevraagd wordt, in de breedste zin, tegen verspilling van voedsel. Koken met producten met een ‘samen tegen verspilling’ sticker uit de supermarkt, eten van borden afkomstig uit de kringloop, een modeshow van vinted kleding, en meubels met de prijskaartjes er nog aan ook afkomstig vanuit diezelfde kringloopwinkel.

Er wordt gekookt op hoogwaardig niveau door de chef van restaurant Fabels, Wat er op je bord komt blijft een verrassing, omdat het nog niet zeker is welke verse producten er tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen.

Naast aandacht tegen verspilling in de breedste zin van het woord, is er een programma vol amusement, theater en is er een veiling. We gaan deze avond maar liefst 4 Mootjes-minisupers veilen.

Met Mootjes verbinden wij de bovenkant van de samenleving met de minima. Met Mootjes maken wij mensen bewust van wat er nog meer mogelijk is om zelf te doen, en met Mootjes brengen wij een oplossing om (verborgen) armoede, eenzaamheid tegen te gaan en bouwen wij aan een nieuw lokaal duurzaam ecosysteem. Mootjes Minisuper is daar als weggeefhuisje de spil van.. Deze avond daagt je uit om je over te geven aan het nabuurschap wat vroeger heel gewoon was.

Het tegen verspillingdiner ‘Samen naar de kerk’ is een initiatief van Andre Rzepka van Fabels eten&drinken uit Bergen, Monique Ravenstijn van Jumbo Monique en Gert-Jan Dekker van kringloopstichting Rataplan

Kaarten zijn verkrijgbaar via info@jumbomonique.nl en kosten slechts €150 voor een compleet verzorgde avond, de aanvang is om 18.00 uur.

Deel dit bericht