Wat is derving en wat gebeurd ermee

Wat is derving en wat gebeurd ermee

Onder de derving in de supermarkt verstaan we producten die niet meer verkocht mogen of kunnen worden. Soms zijn dit producten op of over de datum, soms zijn dit artikelen met breuk en soms koopwaar die met de verkeerder etiketten geleverd worden.

Wij als Jumbo Monique hebben als missie om het verspillen van goed voedsel zoveel als mogelijk tegen te gaan. Hieronder een korte uitleg wat onze partner in deze doet met de derving welke nog geschikt is voor consumptie

Bestuurder bij de Stadsfabriek Sander Tensen verteld

Vorig jaar mei heeft het bestuur van de Stadsfabriek in Alkmaar, cateringbedrijf Stoer overgenomen van Ilonka en Lotte en zijn we het avontuur aangegaan. Het moet gezegd worden, wat doen deden ze goede dingen!

Al jaren haalt Stoer de derving op bij Jumbo Monique, dit doen we zeven dagen per week. Ook wanneer er geen catering of andere opdrachten zijn.

Stoer gebruikt hier op dit moment maar een beperkt deel van. De rest gaat bijvoorbeeld naar Kinderkledingbank Bergen, naar daklozen, DNO, Actief talent en gezinnen uit Oekraïne, kort om naar mensen die het niet breed hebben.  Zo’n 50 gezinnen en individuen krijgen op deze manier wekelijks ondersteuning/voeding en dus een extra steuntje in de rug. Werkelijk niets wordt verspild en we samen maken hiermee echt het verschil.

Zo zie je dat je met gedeelde inspanning simpel het verschil kan maken.

Deel dit bericht