EEN FAMILIEBEDRIJF
Inleiding
Als familiebedrijf hebben wij duurzaamheid hoog op de agenda staan. Duurzaam ondernemen is voor ons dan ook verder kijken dan volgende generaties. Zowel van die van onze klanten als wel de opvolging binnen het bedrijf.
Jumbo Monique is de spil in het lokale eco-systeem. Naast het neerzetten van de unieke en heerlijke Jumbo formule bieden wij meer, veel meer. Zo werken wij samen met onze buren, zamelen wij het gehele jaar spullen in voor de voedselbank, hebben wij Mootjes-cafés, de huiskamers van onze supers. Hier houden wij oa bakkie & gebakkie, neemt de bieb zitting om mensen te helpen die moeite hebben met digi vadigheden en hebben wij een mini-bieb. Ook werken wij met vele mensen met een verhaal en sturen wij op talentontwikkeling. Zo werken wij samen met onze stakeholders aan de supermarkt van de toekomst.
Mootjes-café
Mootjes-café is de huiskamer van onze supermarkten, de plek waar wij onze sociale-verantwoording nemen. Hier komen mensen op maandag en vrijdag morgen bijeen. Laten wij van diverse producten zien hoeveel suiker, vet of zout erin zit. Hebben wij een mini bieb. Zamelen wij het hele jaar rond in voor de voedselbank en kost een volkoren tosti minder dan de variant van wit brood.
Bakkie & gebakkie
Elke week op maandag en vrijdag van 10-11 uur trakteren wij op een gratis bakkie & gebakkie. En elke keer ontvangen wij weer een mooie diverse club gasten die met elkaar in gesprek gaan. Al vele vriendschappen zijn ontstaan vanaf de vloer van onze winkels.
Weet wat je eet
Weet jij wat je eet? Veelal hebben we geen idee hoeveel suiker, vet of zout er in de producten zit die wij aankopen. Goed of fout bestaan hierin niet. Maar het fysiek maken van bijvoorbeeld de hoeveelheid suikers welke in de producten zitten maakt dat je als klant vaak anders gaat kiezen.
Mootjes-bieb
Hallo klant het boek is uit!! Voorin onze winkels vind je een plek waar je je gelezen boek kan doneren. En neem je een ander exemplaar gratis mee. Zo eenvoudig kan hergebruik zijn.
Voedselbank
Jaarrond zamelen wij producten in voor de voedselbank. Klanten brengen overgebleven artikelen vanuit kerstgeschenken of doneren een artikel van een 1+1 acties . Ook na het schoonmaken van een keukenkastje keren er regelmatig artikelen terug naar de super, alleen belanden ze nu in de inzamelbakken van.
Mootjes-voorkeur
De supermarkt van de toekomst is de spil in het lokale ecosysteem. Als nieuwe kerk ontmoeten we elkaar nog. Hierin zijn samenwerkingen met onze buren heel belangrijk, of dit nu de lokale boer, tuinder of loodgieter is.
Onze medewerkers zijn het goud in onze organisatie, zij zijn het die de Jumbo Monique cultuur mogen leven, uitdragen en verkondigen.
Van onze buren voor jou
Wij zijn trots op de mooie lokale producten die wij aanbieden aan onze klanten. En de lokale partners krijgen naast een eerlijke prijs, ook een podium van gemiddeld 20.000 bezoekers per week.
Dit doen we sinds jaar en dag. Samen met lokale boeren, tuinders en andere voedselverstrekkers maken we het verschil. Zo versterken wij, met deze samenwerking het lokale, economische klimaat rondom onze winkels.
Theater in de supermarkt
Ambachten die verdwijnen, hoe kan je dit doen omkeren? Ons antwoord; De boer de winkel inhalen, om zo kennis van hun product over te brengen. Zo ook ons kaaspakhuis waar wij de speciaal voor Jumbo Monique gemaakte kaas laten rijpen. Dit product voorzien wij wekelijks van een nieuwe laag parafine, dit om uitdrogen van de kaas te voorkomen. En keren wij de wielen kaas om zodat het zout wat erin zit gelijkmatig verdeeld blijft. Daarnaast houden wij voor onze medewerkers lokale partnermarkten. Onze medewerkers krijgen uit eerste hand de informatie van de partners, welke ze doorgeven aan onze klanten.
Jumbo Monique cultuur
Onze medewerkers zijn ons goud, samen bewaken wij onze Jumbo Monique cultuur. Wij realiseren ons als geen ander dat wij zonder goede mensen om ons heen niet onze missie en visie waar kunnen maken. Ons onboardingsproces start dan ook met het spelen van het eigen ontwikkelde Jumbo Monique opleidingsspel. Deze training wordt door Monique en Bert zelf gegeven aan al onze nieuwe collega’s. Ook vieren wij successen samen en organiseren wij drie maal per jaar een thema feest en maken wij verjaarsfeesten groot.
Met onze buren voor jou
Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Nabuurschap een ‘ouderwetse’ term die juist in deze tijd actueel is. Het zorgen voor een ander en oog hebben voor je medemens. De supermarkt is een uitstekend podia om als spil in het lokale ecosysteem bij te dragen.
Wij doen dit onder andere met Mootjes-minisupers- het inzaaien van bloemenranden op golfbanen- inzamelplekken van kleding- vreemdgeldboxen – een milieustraat – Mootjes verspillingsdiner en lunchen met onze buren.
Dit zijn mini-supermarkten die zich in de kleine kernen bevinden. Supermarkten zoals die er maar weinig zijn en hopelijk volgen er snel meer. Winkels met gratis maandverband en eerste levensbehoeften voor zij die het minder hebben.
Met onze buren voor jou
Biodiversiteit, het goed doen voor onze flora en fauna en wat teruggeven aan moeder aarde. Ook hierin vinden wij dat we een verantwoording hebben. Veelal zie je bloemenranden langs akkers verschijnen. Maar Jumbo Monique zou Jumbo Monique niet zijn als het net weer even anders mag. Wij dachten hoe leuk om een ander publiek ook te trakteren en bewust te maken van vraagstukken als dit, want zonder bloemetjes zijn er natuurlijk geen bijen.
Inzamelplek kleding en schoenen
Je afgedankte kleding en schoenen een tweede kans geven, dat kan bij ons. Wij werken in deze samen met Care4care. De opbrengst gaat grotendeels naar de Nierstichting.
Inzamelplek vreemdgeld
Terug van vakantie en je hebt nog vreemde valuta in je portemonnee en je weet niet waar je met dit geld heen kan. Geen probleem! Dit kan je doneren in de vreemd- en oud geld box voor in de winkel in Heerhugowaard. De opbrengst wordt gebruikt voor het bekostigen van oogoperaties in de 3e wereld.
Mootjes verspillingsdiner
Wij organiseren vanuit Jumbo Monique verspilling dinners altijd in samenwerking met een partner. Deze events vinden altijd plaats op een unieke locatie, de aankleding maakt bewust wat er op circulair gebied mogelijk is. Het is laagdrempelig om deel te nemen. De setting is samen en dicht bij elkaar aan lange tafels. Het doel is de gasten bewust maken van de verspilling in de samenleving op gebieden als voedsel en tijd. En er wordt gekookt met producten die op de datum zijn van onze winkels.
Ten alle tijden is Mootjes-minisupers het onderliggende goede doel.
Lunchen met onze buren
Op avontuur bij de boer en eten in het weiland.
Voor onze klanten organiseren wij lunches op het boerenbedrijf. Hier maken ze kennis met de boer en horen het eerlijke verhaal over hun product.
Met de lunch proeven wij hier natuurlijk ook van.
Zowel kinderen als volwassenen kijken terug op een mooie en leerzame dag.