Maarten vertelt over het composteer apparaat

Maarten vertelt over het composteer apparaat
Hier ben ik weer, Maarten van Jumbo Monique Zwaagdijk. Zoals beloofd neem ik jullie stap voor stap mee in onze verbouwing.
Vandaag is ons composteer apparaat verhuisd. Betekend dit dat je straks geen compost meer kan scheppen in de winkel? Nee zeker niet. Wij zijn een samenwerking aangegaan met Stoer. Stoer is een bedrijf wat van niets iets maakt. Onze derving, dus lees onder op datum producten worden elke dag door hun opgehaald en verwerkt tot gezonde en voedzame maaltijden.
Medio September zal je deze vers bereide maaltijden in de winkel terug vinden, van de opbrengt van deze maaltijden word het salaris betaald van de Stoer medewerkers die vanuit de participatiewet daar werkzaam zijn. Wat er vervolgens nog niet gebruikt word, lees het rest afval gaat het composteer apparaat in en keert terug in onze winkel waar jij als klant dit gratis kan afhalen.
Zo zie je, dat door een mooie samenwerking geen voedsel onnodig verspild word, er mensen aan werk geholpen worden die anders naast de samenleving blijven staan en dat wat overblijft weer terug keert naar moeder aarde.
Zowel Stoer als Jumbo Monique zijn beide Buitenlui partners van Jeelink. Een stichting die middels samenwerkingen laat zien hoe simpel je je eigen invloed kan inzetten om samen een gezondere samenleving te creëren.
Bekijk de nieuwe video hier.