Goud in je organisatie

Goud in je organisatie

De feestdagen zijn weer voorbij. Wij van Jumbo Monique kijken weer terug op mooie maanden. Maanden die feestelijk waren, maar wel weer enigszins gekooid eindigden. Waar begin Juli opeens de mondkapjes en hesjes verdwenen, slopen ze tegen het einde van het jaar toch weer terug in onze winkels. Het is zoals het is. Fijn was het voor niemand maar zoals altijd maakten we er het beste van.

Nu in januari, het begin van een nieuw jaar, is de winkel weer leeg. Alle eindejaarsdisplays zijn opgeruimd en de eerste actieklappers komen zoals elk jaar weer binnen. Niet dat we lang zonder seizoensdisplays zijn, want de paaseitjes komen er al snel aan. Dit is een opmerkelijk verschil met vroeger, toen kwamen ze pas een paar weken van tevoren. Nu rijgen alle seizoenen zich aaneen.

Het begin van het jaar gebruiken wij altijd voor onze functioneringsgesprekken, de bhv-herhalingstrainingen en om alle procedures na te lopen om te zien of ze nog voldoen aan deze tijd.

Wij plannen dan ook onze Jumbo Monique-feesten in. Deze feesten houden wij driemaal per jaar en zo zetten wij onze medewerkers extra in het zonnetje. Op 20-02-2022 staat het eerste feest op de rol. Het thema is goud. Want goud,  dát is wat onze mensen zijn. Ze maken het verschil, ze schitteren en ze zijn het gezicht van onze winkels. Hun harde werken wordt zeker gezien en beloond. Twee jaar geleden besloten wij om dit zo te organiseren. In plaats van het traditionele kerstgeschenk gingen wij feesten houden. Zelfs tijdens de lockdown dachten wij na over wat er wel kon. Zo kregen ze eens het Jeelink-spel met een borrelpakket mee naar huis om zo toch enigszins samen de avond te vieren. Allemaal thuis, maar tóch samen.

Het laatste feest van 2021 kon gelukkig nog net doorgaan. Lasergamen in de winkel in Zwaagdijk, supergaaf vonden ze het allemaal. Onze mensen uit Heerhugowaard arriveerden met een bus en werden net als de collega’s uit Zwaagdijk ontvangen met alcoholvrije bubbels. Vervolgens keken we even met zijn allen terug en vooruit. Daarna reikten we de duimen van Monique uit aan enkele medewerkers die door hun leidinggevenden waren voorgedragen. Na het lasergamen werd er nog een uurtje muziek gedraaid en een drankje gedronken waarna we voldaan terug konden kijken op een mooi feest.

Het thema goud is dus reeds geboren en onze chefs denken na over welke medewerkers er straks de duim van Monique in ontvangst mogen nemen. De uitnodiging in de vorm van een goudbaar hebben ze al ontvangen. Nu hopen we maar dat we het goud ook gezamenlijk kunnen vieren. En dat we dit jaar zonder al te veel gekheid onze drie feesten kunnen geven. Want dat onze medewerkers dat verdiend hebben, dat is een feit.

Mooie eerste maanden wens ik jullie,

Monique Ravenstijn

Eigenaar Jumbo Monique

Deel dit bericht