Monique Ravenstijn: “Dan maar een pendeldienst starten in Opperdoes”

Monique Ravenstijn: “Dan maar een pendeldienst starten in Opperdoes”

OPPERDOES – Dinsdagochtend was het dan zover. De eerste mensen die het aanbod kregen “Hallo Opperdoes!” van Jumbo manager Monique Ravenstijn aannamen om te komen winkelen en een “bakkie en gebakkie” te doen, stonden al om kwart voor tien te blauwbekken in vriezend Opperdoes. Dit allemaal omdat de plaatselijke grutter Spar voorheen Super de Boer haar supermarkt heeft gesloten.

Het busje arriveerde precies om 10:00 uur en reed enkele minuten later richting Zwaagdijk. Het busje rijdt elke dinsdag en donderdag. “Een uitkomst”, zei een bewoner die om wat voor reden niet meer over vervoer beschikt. Nadat men de boodschappen heeft gedaan en ook na een koffie met gebak, rijdt het busje terug naar Opperdoes. Of Jumbo een filiaal gaat beginnen in Opperdoes kan een optie zijn, maar of er plannen zijn, liet Monique Ravenstijn in het midden.

Monique heeft warme gevoelens met Opperdoes. Vanuit Opperdoes, ongeveer ruim 20 jaar geleden, is de Familie Ravenstijn via Texel neergestreken in Zwaagdijk. Met Heerhugowaard en Texel de enige Jumbo’s in Noord-Holland Noord.

Met het verdwijnen van Deen supermarkten deed Jumbo niet mee. Hopelijk wordt het een groot succes de pendeldienst. En kan een filiaal dé uitkomst zijn voor Opperdoes.

Bron: RTV Westfriesland

Deel dit bericht