Verbouwing: Jumbo Monique dicht

Verbouwing: Jumbo Monique dicht

Heerhugowaard De Jumbo-supermarkt aan de Middenweg is deze week dicht vanwege een verbouwing. Ondernemer Monique Ravenstijn laat weten de verbouwing naar voren te hebben gehaald vanwege de werkzaamheden aan de Middenweg.

Ravenstijn zegt de winkel te gaan verbouwen om ‘de gezelligste buurtsuper in het oude centrum van Heerhugowaard’ te worden. Enkele loze ruimtes en het magazijn worden bij de winkel getrokken. De ruimte die hierdoor ontstaat, zal een andere winkel komen. “Die geven we de kans om gebruik te maken van de klantenstroom die wij genereren.” De tabaksbalie gaat verdwijnen. Dit betekent volgens Ravenstijn nog niet dat alle tabak al uit de winkel verdwijnt, maar wel komt die ruimte nu al beschikbaar. Verder komt er voorin de winkel een tochtsluis. “Waardoor het warmer blijft in onze winkel en er minder energie gebruikt wordt”, aldus Ravenstijn, die aangeeft dat bij de verbouwing materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt.

De werkzaamheden zijn zondag 18 februari gestart. “Zaterdag 24 februari openen we onze deuren weer”, zegt Ravenstijn, die aangeeft dat de werkzaamheden aan de Middenweg een belangrijke rol hebben gespeeld bij het besluit om nu de winkel aan te passen. “Die werkzaamheden zorgen bij ons voor een omzetverlies van 20 a 30 procent. Daarom hebben we bij Jumbo gelobbyd om snel een bouwteam beschikbaar te krijgen.”

De ondernemer zegt verschillende ondernemers te hebben gesproken die flink omzetverlies hebben. “Ik begrijp wel dat die werkzaamheden moesten gebeuren, maar het was fijn geweest als het sneller had gekund. Dat ze bijvoorbeeld in twee shifts hadden gewerkt. Anders heb je straks wel een mooie weg, maar geen ondernemers meer. Ik ben blij dat ze nu bij Jumbo een gaatje hadden.”

Roel van Leeuwen, Noordhollands Dagblad

Deel dit bericht