Mootjes-Minisuper aanwezig in Gezondheidscentrum de Statie in Vlijmen

Mootjes-Minisuper aanwezig in Gezondheidscentrum de Statie in Vlijmen

Sinds vrijdag 4 augustus vind je in de centrale hal van Gezondheidscentrum de Statie een Mootjes-Minisuper, een initiatief dat wordt gesteund door Fysiotherapeuten de Statie, ZON-Apotheek, Huisartsenpraktijk de Statie en Huisartsenpraktijk CH Maessen uit Vlijmen. Een Mootje is een weggeefkastje, maar anders dan anders.

In het Mootje is gratis maandverband verkrijgbaar. In gezinnen die het niet breed hebben wordt dit niet altijd aangeschaft. Dit kan enorme impact hebben op jonge meiden. Ook het beschikbaar stellen van rijst, macaroni, soep en andere basis ingrediënten voor in elk keukenkastje helpt deze gezinnen net die laatste dagen van de maand door. Om ook de geestelijke honger te stillen zijn er in deze mini-supermarkt ook boeken te leen. Wat een win-win situatie oplevert.

Er is in het samenstellen van de inhoud bewust gekozen voor vezelrijke, houdbare producten. Doel is dat er daarna een wisselwerking ontstaat tussen gever en nemer, bij andere Mootjes neemt uiteindelijk de lokale gemeenschap het aanvullen van de kast over, maar ook het Gezondheidscentrum zal hierin bijdragen.

Woon je niet in de buurt van een Mootje, maar wil je wel graag bijdragen. Weet dat je middels onderstaande QR-code een bijdrage kan doen. De schenkingen worden gebruikt voor het aankopen van extra levensmiddelen of de aankoop van nieuwe Mootjes-minisupers.

 

Bron: Heusden Nieuws

Deel dit bericht