Mootjes-minisupers en haar leer momenten

Mootjes-minisupers en haar leer momenten

Mootjes gaat als de brandweer, zo snel en mooi ontwikkelt zich de uitrol en dat op een organische manier. Steeds beter weten haar klanten de weg naar onze mini-supers te vinden en ook ontvangen wij met grote regelmaat mooie donaties.

Nu is het zeker niet zo dat het altijd rozengeur en maneschijn is in de wereld van de Mootjes. Alhoewel ze allemaal het vuurwerk van oud en nieuw overleefd hebben, en ook van vandalisme hebben we tot nu toe geen last gehad.

Maar laatst hadden we dan toch te maken met een leermoment wat best wel even een uitdaging gaf. Een groepje jonge meiden had Mootjes ook ontdekt en enkele avonden achtereen haalden ze het maandverband eruit om deze vervolgens te gebruiken als versiering van een speeltuin.

Niet de bedoeling, maar hoe ondervang je dit. De camerabeelden van een slimme deurbel gaven snel inzicht op wie deze schurkjes waren. Dus dat was een, maar een briefje met foei erop bleek niet afdoende. Voorstellen als we doen een slot op het huisje, of we halen hem elke avond leeg waren snel geboren. Maar sluiten we juist niet veel mensen buiten enkel en alleen omdat er een paar deugnieten los rondlopen.

Wat een oplossing bleek, een minimale voorraad in de avond in het Mootjes en een gesprekje met deze dames. Uitgelegd waarom wij de minisupers plaatsen en hun met humor bewust gemaakt dat het een niet erg handige actie was. Gelukkig bleek dit afdoende, en nadat gemeentewerken de speeltuin weer spik en span gemaakt had, bleef het rustig.

Zo zie je, uiteindelijk komt alles weer op z’n pootjes terecht. Belangrijk voor ons als initiatiefnemers is om zowel de doelstelling als de missie en visie van de mini-supers niet uit het oog te verliezen. En te blijven reageren vanuit positiviteit. Natuurlijk is het niet grappig wat er gebeurd is, maar het leert ons veel en het maakt dat ons concept zich steeds weer verder verdiept.

Groetjes Monique Ravenstijn

Mootjes-minisupers is een initiatief van Wendy Stammis, Gert-Jan Dekker en Monique Ravenstijn. Ondersteund door Jumbo Monique en kringloop stichting Rataplan.

https://jumbomonique.nl/mootjes-minisupers/

Deel dit bericht